DAP KIELCE

Dziecięca Akademia Piłkarska to inicjatywa, która narodziła się z miłości do sportu. Naszą wielką pasją, którą pragniemy dzielić się ze wszystkimi, a w szczególności z dziećmi, jest piłka nożna – Kielce to nasza siedziba. Uważamy, że w dzisiejszych czasach należy kłaść ogromny nacisk na popularyzowanie wśród młodych osób różnych form aktywności fizycznej – w dobie wszechobecnej telewizji i Internetu coraz trudniej bowiem o wzorce i autorytety służące kształtowaniu charakterów, dbaniu o własne zdrowie i wychowywaniu w duchu rywalizacji zgodnej z zasadami fair play. Wychodzimy z założenia, że piłka nożna dla dzieci to doskonały sposób nie tylko na rozwijanie fascynacji sportem, ale również na naukę podstawowych zasad współżycia społecznego w oparciu o poszanowanie drugiego człowieka. Kielce to duży obszar, na którym zapotrzebowanie na zajęcia sportowe dla dzieci jest niemałe. Stąd też narodził się pomysł założenia Dziecięcej Akademii Piłkarskiej, dzięki której możliwe jest realizowanie sportowych marzeń od najmłodszych już lat. To idealny pomysł na zajęcia dodatkowe dla dzieci już od 4 roku życia.
Program szkoleniowy Dziecięcej Akademii Piłkarskiej bazuje ja sprawdzonych modelach niemieckich i holenderskich – godnym do naśladowania wzorem jest dla nas renomowany i ceniony ośrodek szkolenia młodzieży Ajax Amsterdam.

Wierzymy w to, iż piłka nożna dla dzieci to najlepsza droga do doskonalenia indywidualnych umiejętności. Skupiamy się na tym, by sport stał się dla młodych ludzi niewyczerpanym źródłem radości oraz sposobem na życie. W Dziecięcej Akademii Piłkarskiej zajęcia sportowe dla dzieci odbywają się 2 razy  tygodniu – każdy trening trwa 1,5 godziny. Szkolenie prowadzone jest przez wykwalifikowaną kadrę trenerską, która doskonale rozumie potrzeby młodych adeptów piłki nożnej i wychodzi naprzeciw ich oczekiwaniom. Duże doświadczenie oraz pedagogiczne podejście pozwalają na uzyskiwanie znakomitych rezultatów. Do poszczególnych grup są przydzieleni trenerzy, dla których odpowiedni rozwój zawodników jest najważniejszym do zrealizowania celem. Prowadzimy nie tylko zajęcia dodatkowe dla dzieci – nasi podopieczni mają też możliwość uczestniczenia w sparingach, turniejach oraz obozach sportowych.  Kielce – podobnie jak i wiele innych polskich miast – mają ogromny potencjał, który trzeba wykorzystywać, albowiem to zaprocentuje w przyszłości. Dziecięca Akademia Piłkarska jest czymś znacznie więcej niż zwykłym klubem – to miejsce, gdzie Twoje dziecko opanuje sztukę pozytywnego myślenia i nabierze wiary w siebie.
Więcej na stronie internetowej DAP Kielce: dapkielce.pl
Osoba do kontaktu: Adrian Leszczyński: 792 061 989

Proszę pamiętać, aby podczas rozmowy powołać się na Fundację Primaris.
W ramach współpracy z Fundacją Primaris, Dziecięca Akademia Piłkarska oferuje 2 pierwsze treningi GRATIS.